top of page

Chiropraxie is een veilige behandelmethode voor iedereen.  Er is geen beperking in leeftijd, lichaamstype of lichaamsbouw.

Hieronder vind u de voornaamste categorieën van mensen die wij behandelen. Indien u toch nog vragen heeft voor uw specifieke situatie, laat ons dan gerust iets weten!

Wat behandelen wij? Kort gezegd: alle lichamelijke klachten, maar in het bijzonder nek, rugpijn en sportblessures.

Hieronder een lijst van de meest voorkomende klachten:

- Discushernia's (nek en lage rug)

- Schouderklachten

- Ischialgie

- Tintelende voeten/handen

- Bekkeninstabiliteit

- Zwangerschapsklachten

- Pijn in de heupen

- Discushernia's (nek en lage rug)

- Schouderklachten

- Ischialgie

- Tintelende voeten/handen

- Bekkeninstabiliteit

- Zwangerschapsklachten

- Pijn in de voeten

KINDEREN

 

Bij zeer jonge kinderen tot tieners zijn lichamelijke klachten jammer genoeg niet uitzonderlijk! Dit komt vaak door te weinig beweging, te veel neerzitten en slechte houdingen aan de laptop of tablet!  Het is belangrijk dat het lichaam optimaal werkt om een correcte ontwikkeling en groei te kunnen garanderen.

VOLWASSENEN

 

Wie heeft er nog nooit rugpijn gehad? Inderaad... en hoe komt dat?  Heel simpel: dezelfde bewegingen, dag in dag uit.

Te veel neerzitten in dezelfde houding, te veel zwaar werk (en steeds hetzelfde werk), te veel stress elke dag opnieuw...

Dit zorgt voor een overbelasting van bepaalde gebieden, vooral de nek en de rug.

We zijn gemaakt om te bewegen, maar we doen het niet.

Dit zorgt voor allerlei klachten en pijnen waaronder ook hernia's.

Wij proberen de pijn te verlichten en de oorzaken van de klacht aan te duiden.  Eventueel met bijhorende oefeningen proberen we uw lichaam weer in beweging te krijgen en/of sterker te maken.

 

Let op: er is geen quick fix voor chronische pijnen. U zal zelf ook uw gewoontes moeten veranderen en uw lichaam trainen.

OUDEREN

Artrose en slijtage zijn geen redenen om niet te behandelen, integendeel! Chiropraxie is een optimale manier om de beweeglijkheid van het lichaam te behouden.  Dit gaat gepaard met minder pijnlijke en minder stijve gewrichten zodat bewegen terug vlot gaat.

De kleinkinderen zullen het ook graag horen! Haal die voetbal al maar boven...

De behandeltechnieken worden vanzelfsprekend aangepast aan een iets brozer lichaam, maar zijn daarom zeker niet minder effectief.

SPORTERS

Chiropraxie is ideaal om zwakheden in het lichaam aan te duiden nog voor er klachten ontstaan.

Indien de blessures er toch al zijn, proberen we de onderliggende oorzaak te achterhalen en weg te werken zodat u zo snel mogelijk terug pijnvrij kan sporten.

Als sporter is het cruciaal om het lichaam optimaal te laten functioneren. 'Geen pijn' is niet goed genoeg.  

Chiropraxie kan u helpen om het volledige potentieel uit uw lichaam te halen en zo uw prestaties te verbeteren.

Voor zeer actieve sporters is de behandeling redelijk intensief voor een optimaal resultaat, gecombineerd met specifieke oefeningen om zwakheden en asymetrieën te elimineren.

Vraag maar na bij Tiger Woods, Usain Bolt, de volledige ploeg van AC Milan, Lance Armstrong, Muhammed Ali, Arnold Schwarzenegger, ... Allemaal onder de zorg van een of meerdere chiropractors!

ZWANGERE VROUWEN

Een lichaam van een vrouw ondergaat tijdens en na de zwangerschap enorm veel veranderingen.  Ligamenten worden losser, het gewicht in de buik wordt groter waardoor de rugspieren meer moeten werken en de hormonale veranderingen zorgen voor een verandering in spierspanning. Om nog maar te zwijgen van de stress van de bevalling!

Als chiropractor zijn wij getrained om het lichaam optimaal door de zwangerschap te begeleiden.  Effectieve behandelingen kunnen worden toegepast om spanningen weg te werken, en oefeningen kunnen worden aangeleerd om zelf met de ongemakken te leren omgaan.

Ook NA de zwangerschap blijven rugklachten vaak bestaan. Laat hier zeker naar kijken, want u zal uw rug de komende jaren met een klein kindje nodig hebben!

bottom of page