top of page

WAT IS CHIROPRAXIE?

 

Chiropraxie is een discipline binnen de gezondheidszorg die zich voornamelijk toelegt op de diagnose, de behandeling en de preventie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat, met in het bijzonder nek- en rugklachten.

 

Met zijn universitaire opleiding is de chiropractor gespecialiseerd in de behandeling van gewrichts-, spier- en aanverwante zenuwaandoeningen, vooral van de wervelkolom en de aanliggende gewrichten. Men kan een chiropractor dus terecht een rugspecialist noemen.

WAT IS DIT CONCREET?

"He who treats the area of pain, is lost"  -Dr Karel Lewit

Chiropraxie is een discipline waarbij de chiropractor gaat kijken naar de 'mechaniek' van jouw lichaam.

Elke vorm van overbelasting en spanning gaat uiteindelijk pijn geven.  

Als chiropractor stellen wij ons de vraag: WAAROM is er net op die specifieke plaats een overbelasting en dus pijn.

Bijvoorbeeld: Waarom is mijn trapeziusspier altijd gespannen, zelfs na massage en warmte?  Waarom komt die rugpijn altijd terug ondanks dat ik heel voorzichtig ben?  Waarom blijft mijn knie pijn doen bij het lopen ondanks mijn steunverband?

Het antwoord: omdat uw linker trapeziusspier, uw rug en uw knie waarschijnlijk niet het probleem zijn!

Een chiroprator gaat de regio van de pijn behandelen, maar is daarboven (en belangrijker!) gespecialiseerd in het zeer nauwkeurig opsporen van mechanishe 'foutjes' die de ONDERLIGGENDE OORZAAK zijn van de spanning en pijn ergens verderop in het lichaam. 

Zo kan een oude schouderblessure de oorzaak zijn van uw gespannen trapeziusspier, kunnen uw stijve heupen de oorzaak zijn van uw rugpijn en kan een beperking van beweging in uw enkelgewricht de oorzaak zijn van uw kniepijn bij het lopen!

Klik hier voor meer info over onze behandelmethodes.

bottom of page